top of page

PREPELITELE lui DAN

din 2017

- RESPECTĂ VIAȚA -

SĂNĂTATE PENTRU PISICUȚA TA

- oul în alimentația pisicilor - 

 

Întrucât scopul sau este acela de furniza viitorului pui toți nutrienții necesari creșterii, asigurându-i hrana pe toată durata "incubației", gălbenușul de ou de prepeliță este printre cele mai complete și concentrate alimente, recomandate animalelor carnivore, deci și pisicilor.

Gălbenușul oului de prepeliță conține toți acizii grași esențiali și aminoacizii necesari pentru o nutriție sănătoasă, pe lângă faptul că este bogat în vitamine și conține minerale. Când se simte nevoia adăugării unei completări în dieta pisicii, gălbenușul de ou de prepeliță este întotdeauna o soluție sigură și al carei gust este în general apreciat de pisici.

Gălbenușul de ou de prepeliță se poate administra fiert sau crud - daca organismul pisicii nu manifesta semne de intoleranță (diaree sau scaune cu consistenta scăzută față de normal) cea din urma varianta este preferată, întrucât prin fierbere se pierde o mare parte dintre nutrienții conținuți de alimente. În cazul alimentelor neprelucrate termic toate substanțele nutritive se păstrează perfect.

Nu se recomandă albușul, mai ales cel crud, din mai multe motive:

  • albușul de ou conține un aminoacid care inhibă absorbția de biotină (Vitamina H);

  • albușul de ou nu conține decât o cantitate redusă de nutrienți (scopul albușului este acela al lichidului amniotic, nu "hrănește" puiul care ar urma sa se nască din ou) și, prin urmare, nu este calitativ din punctul de vedere al conținutului de substante nutritive;

  • servit crud, poate genera probleme digestive (diaree).

 

Dacă totuși doriți să dați pisicii albuș de ou, este neapărat ca acesta să fie fiert. Nu dați pisicii resturi de omletă sau ouă-ochiuri, prajeala nu este sănătoasă pentru ficat și în timp rezultatele neplăcute și greu sau imposibil de tratat nu vor întarzia să apară.

sursa: animalutze.com

bottom of page